Arbeidsliv

Det koster flesk å returnere til kontoret

Økte drivstoffpriser, dyrere månedskort, nye jobbantrekk, utelunsjer og kaffe på vei til jobb kan komme som et sjokk for lommeboken for hjemmekontorarbeiderne som nå returnerer til kontoret.

Publisert Sist oppdatert

Mange arbeidsgivere har ytret et ønske om å få arbeidstakerne tilbake til kontoret etter gjenåpningen etter pandemien.

Flere bedrifter som Dagens Perspektiv har snakket med har tatt ulike grep for å gjøre kontoret mer attraktivt for arbeidstakeren. Dette kan være ny teknologi, nytt design på kontoret, nye kontorløsninger, bedre kaffe, treningsrom og gamingrom.

BBC Worklife har imidlertid regnet på hvor mye bedrifter tjener på at vi returnerer til kontoret – som for eksempel kontorfellesskap, kantiner og offentlig transportsystemer.

En dag med pendling til jobb utgjør 82 millioner pund for selskaper i Storbritannia. I USA brukte arbeidstakere mellom 2000 til 5000 dollar på transport i året før pandemien.

Ansatte som ikke har måtte budsjettere med togbilletter, takeaway-kaffe eller nye kontorantrekk de siste to årene, er nå svært klar over hvor mye det koster å tilbringe en dag ved skrivebordet.

Og, verre, disse kostnadene øker. Drivstoffprisene er på et rekordhøyt nivå, månedskort for offentlig transport har økt, og mat og andre nødvendigheter er på vei oppover. Det betyr at en kontordag kan ramme lommeboka hardt.

Noen britiske selskaper som BBC har snakket med tilbyr økonomiske og andre insentiver for å friste pendlere tilbake til kontoret. Men gitt hvor bevisste arbeidstakere nå er på nøyaktig hvor mye en kontordag koster, føles det usannsynlig at folk er villige til å gå tilbake til å betale kontordagsutgifter som før.

Powered by Labrador CMS