Arbeidsliv

Dette bør du vite om åpne kontorlandskap

Nå er reglene for støy, plass, lys, utsyn og mye mer samlet på en egen nettside.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen overdrivelse å hevde at det er delte meninger om åpne kontorlandskap. Noen mener effektiviteten øker, mens andre mener det motsatte.

Har du valgt denne løsningen for bedriften din, kan du nå sjekke om din løsning tilfredsstiller kravene til støy, plass, lys, utsyn og mye mer. Det kan du gjøre på Arbeidstilsynets nettside.

Det skriver adekvat.no.

Infotjenesters HMS-rådgiver Anne Sandtorp sier det ikke finnes egne regler for åpent landskap.

– Arbeidsgiver må forholde seg til samme regelverk ved åpne kontorlandskap som for avskjermede kontorarbeidsplasser. Det innebærer at kravene knyttet til støy, lysforhold, gulvareal og inneklima er de samme om kontorarbeidsplassene er åpne eller lukket, sier Sandtorp til adekvat.no.

Likevel må du som arbeidsgiver forholde deg til de formelle kravene når du planlegger og innreder arbeidsplasser i åpent landskap. Forskrift om systematisk helse, miljø og sikkerhet i virksomheter (Internkontrollforskriften) stiller krav om at alle virksomheter skal kunne dokumentere at det drives et systematisk HMS-arbeid i virksomheten. Arbeidsmiljøet i kontorlandskapet skal kartlegges og følges opp som et ledd i dette arbeidet.

Powered by Labrador CMS