SPØR JURISTENE

En leder i en mindre bedrift med litt over 20 ansatte, har mottatt et varsel signert av to ansatte.

Dette er prosedyren ved innkommet varsel

En bedrift med 20 ansatte mottar et varsel mot en i ledergruppen. Og spørsmålet daglig leder stiller umiddelbart stiller seg er: Hvordan er den overordnede prosedyren for korrekt behandling av et slikt varsel? 

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg er leder i en mindre bedrift med litt over 20 ansatte, og mottok for noen dager siden et varsel signert av to ansatte. Varselet gjelder de ansattes nærmeste leder, og handler om vedkommende væremåte og lederstil. 

Vi har en HR-ressurs som har håndtert noen varslingssaker i sin tidligere jobb, men ønsker likevel en overordnet redegjørelse av prosedyre ved innkommet varsel. Vi har heller ikke varslingsrutiner, som jeg ved en rask sjekk i loven så at vi er pliktige til å ha. Hvilken betydning har dette, og kan dere hjelpe oss med en slags kjøreplan for hvordan varselet skal håndteres?

Svar: Først og fremst bekreftes at dere etter arbeidsmiljøloven § 2 A-6 er pliktige til å ha varslingsrutiner. Utenom at de ansatte ikke har interne retningslinjer å følge for å varsle internt, kan Arbeidstilsynet ved tilsyn gi pålegg om å utarbeide rutiner. Vi anbefaler at dere så raskt som mulig får utarbeidet varslingsrutiner i samråd med arbeidstakerne og de tillitsvalgte.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS