Arbeidsliv

RISIKOUTSATT: Ansatte i helsesektoren har større risiko enn andre for å bli alvorlig koronasyke, viser svensk studie.

Disse yrkene har høyest risiko for alvorlig koronasykdom

Leger, sykepleiere og andre som jobber tett på mennesker, har fordoblet risiko for å bli innlagt på sykehus med alvorlig koronasykdom, viser svensk studie.

Publisert Sist oppdatert

Noen yrkesgrupper har langt større sannsynlighet enn andre for å bli alvorlig koronasyke. Det går fram av en svensk studie av sykehusinnleggelser med covid-19 i 2020. Bak studien står Centrum för arbets- och miljömedicin (CAMM).n/

– Risikoen er størst hvis man arbeider nær andre mennesker og ofte er utsatt for andres sykdommer og infeksjoner. Disse sammenhengene fant man både i den første tiden av pandemien og da oppfølgingen ble avsluttet på senhøsten og gjelder for både menn og kvinner og ulike aldersgrupper, sier Maria Albin. Hun er professor i arbeids- og miljømedisin og en av forskerne bak studien.

Forskerne mener det er verdt å merke seg at de studerte risikofaktorene synes å ha hatt like stor betydning i fjor høst som i den første tiden etter koronautbruddet. Det viser tydelig at innsatsen for å beskytte ansatte i risikofylte yrker fortsatt ikke var tilstrekkelige på høsten, slår de fast.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS