Arbeidsliv

Hvem i det organiserte arbeidslivet taler for de som stemmer borgerlig, spør arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.

Etterlyser de borgerliges fagforening

Tradisjon tro ga LO flerfoldige millioner til venstresidens valgkamp i år. Samtidig øker avstanden mellom blokkene internt i landets største hovedorganisasjon for arbeidstakere. Nå etterlyser arbeidsministeren fagforeningen for de borgerlige.

Publisert Sist oppdatert

Til sammen har Landsorganisasjonen i Norge (LO) donert over 20 millioner kroner til rødgrønn blokk og deres valgkamp i år. 17 millioner kroner gikk til Arbeiderpartiet. Det er rekord.

Samtidig har kritikken haglet mot de tette båndene mellom partiet og organisasjonen, som nærmer seg en million medlemmer. Men selv om rekordmange er organisert i norsk arbeidsliv, er organisasjonsgraden – andelen av arbeidstakerne – dalende. Tall presentert av Fafo i mai viser en organisasjonsgrad i Norge på under 50 prosent. Selv om det er høyt på internasjonal skala, har den ikke vært lavere siden 1950-tallet her til lands. Og det er særlig LO som taper terreng.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS