Arbeidsliv

Det er de største bankene og finansbedriftene som har mest bruk for folk med datakunnskaper, mens forsikringsselskapene har størst behov for kompetanse innenfor forretningsutvikling.

Etterlyser kompetanse på bærekraft og klimarisiko

– Undersøkelsen viser at finansbedriftene ser et skrikende behov for kompetanse spesielt innenfor bærekraft og klimarisiko, sier Finans Norges arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr.

Publisert Sist oppdatert

De neste to til tre årene er det kompetanse innen bærekraft som står øverst på ønskelisten til finansnæringen, viser undersøkelsen «Kompetansesjekken 2021».

Har du planer om å prøve deg i denne bransjen, bør du også tåle kontinuerlige omstillinger og være villig til stadig å utvikle egen kompetanse og ferdigheter.

– De neste årene vil være avgjørende for om finansbedriftene klarer å møte dette kompetansebehovet. Her må det gjøres mye arbeid med internopplæring, og næringen vil sikkert også komme til å trenge drahjelp fra eksterne leverandører for å få lært opp egne ansatte, sier Finans Norges arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS