Arbeidsliv

KRITISK TIL SLUTTPAKKER: – Det er ikke slik at det å ha en øvre aldersgrense er et signal om at eldre arbeidstakere ikke er ønsket. Derimot sender tilbud om sluttpakker til 60-åringer et slikt signal, fastslår likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm.

Etterlyser krafttak for seniorer

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm er bekymret over tegn til at det er tøffere tider for eldre arbeidstakere. Å fjerne den øvre aldersgrensen i arbeidsmiljøloven kan imidlertid gjøre vondt verre, mener hun.

Publisert Sist oppdatert

Flere undersøkelser tyder på at det er tøffere tider for eldre i arbeidslivet, fortalte Velferd i går.

Ifølge Helsepolitisk barometer 2018 mener folk det har skjedd en klar negativ endring i arbeidsgiveres syn på eldre arbeidstakere. Og Seniorpolitisk barometer viser at flere enn før personlig har opplevd å bli diskriminert i arbeidslivet på grunn av høy alder.

– Disse undersøkelsene stemmer med vårt inntrykk, sier likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm til Velferd.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS