Arbeidsliv

ØKT ETTERSPØRSEL: Etterspørselen etter arbeidskraft i yrker som har høyere andel kvinner, som innen helse- og omsorg, har vært høyere under koronakrisen. Her på pandemilabben på Ullevål jobber labmedarbeidere med å analysere tusenvis av koronaprøver fra store deler av Oslo og østlandsområdet hver eneste dag.

Færre arbeidsledige kvinner enn menn under koronapandemien

Ledigheten har de siste årene vært lavere for kvinner enn menn. Med koronakrisen ble ulikheten større og nå er det 20.000 flere arbeidsledige menn enn kvinner.

Publisert Sist oppdatert

Med nedstengningen i mars 2020 økte ledigheten til 134.000 helt ledige kvinner og 166.000 menn. Det tilsvarte 10 prosent av den kvinnelige arbeidsstyrken, og 11 prosent av den mannlige. Det melder Nav i sitt nettmagasin Memu.

I slutten av februar i år er andelen helt ledige menn på 4,6 prosent. Ledigheten for kvinner 3,9 prosent.

At kvinner kommer noe bedre ut kan ha sammenheng med at flere menn enn kvinner jobber i privat sektor, som er hardest rammet av nedstengningene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS