SPØR JURISTENE

Hvorvidt ferie kan avvikles og flyttes i oppsigelsestiden avhenger av hvor lang oppsigelsestiden er og hvem som har sagt opp arbeidsforholdet.

Ferie i oppsigelsestiden

En ansatt er i oppsigelsestid, og vil flytte allerede planlagt ferie fordi hen skal slutte. Må arbeidsgiver godta et slikt krav?

Publisert

Spørsmål: En av våre ansatte er i oppsigelsestid. Det har nå dukket opp et spørsmål om hvordan vi gjør det med avvikling av ferie. Arbeidsgiver har drøftet ferie med de ansatte for en liten stund tilbake. De ansatte fikk komme med ønsker og disse er i all hovedsak fulgt. Det betyr at ferieplanleggingen for årets sommer allerede er lagt. 

Nå ønsker imidlertid arbeidstakeren å flytte på ferien sin. Det vil gjøre det vanskelig ettersom vi da må flytte på hele feriekabalen, og mange av våre ansatte har allerede bestilt seg ferie. 

Arbeidstakeren har tre måneder oppsigelsestid. Siste arbeidsdag vil være 31. august. Kan arbeidstakeren kreve å få flyttet allerede fastsatt ferie?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS