Arbeidsliv

Et av de viktigste funnene i årets undersøkelse er at norske bedrifter i større grad vil ta tilbake flere IT-oppgaver fremover.

Flere bedrifter vil flytte IT-tjenestene hjem

– Med IT-systemer langt hjemmefra kan man bli mer sårbar, og mange kjente på dette under koronakrisen, sier Knut Erlend Vik, partner i PA Consulting.

Publisert Sist oppdatert

Stadig flere norske bedrifter ønsker å insource IT-tjenestene internt, ifølge årets kundetilfredshetsundersøkelse gjennomført av Whitelane Research og PA Consulting. Til sammen er over 1400 IT-kontrakter evaluert.

– Flere og flere bedrifter ønsker nå å flytte IT-tjenestene tilbake til egen virksomhet. Med IT-systemer langt hjemmefra kan man bli mer sårbar, og mange kjente på dette under koronakrisen.

– Dessuten ser vi en ny trend med deglobalisering og «homesourcing» av tjenestene. Krigen i Ukraina forsterker dette bildet og vi venter at enda flere bedrifter vil undersøke muligheten for å flytte IT-tjenestene hjem i årene som kommer, sier Knut Erlend Vik, partner i PA Consulting i en pressemelding.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS