Arbeidsliv

ORDINÆRT AREIDSLIV: Arbeidstrening og opplæring i en vanlig jobb står sentralt i Supported Employment-metoden.

Flest i jobb der oppfølgingen var minst

Overgangen til arbeid var størst der deltakerne fikk minst direkte oppfølging, viser en sammenligning mellom seks arbeidsrettede tiltak.

Publisert Sist oppdatert

Hvilke faktorer er avgjørende for at tiltak for arbeidsinkludering skal nå målet om å få tiltaksdeltakerne ut i arbeidslivet? Dette spørsmålet har analyseselskapet Proba forsøkt å finne svaret på i en ny studie, som er finansiert av Nav.

Proba har undersøkt og sammenlignet seks arbeidsrettede tiltak som bruker ulike elementer av Supported Employment-metodikken; det vil si at arbeidstrening og opplæring skjer i en ordinær jobb, under tett oppfølging fra jobbspesialist (se ramme).

– Vi ønsket å belyse hvilke dimensjoner ved tiltakene som er viktige for at brukerne skal nå målet om å få og beholde jobb i det ordinære arbeidsmarkedet, forteller prosjektleder Helene Berg i Proba. Hun har ledet arbeidet med den nye studien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS