Arbeidsliv

Jobben går utover privatlivet for mange, ifølge SSB. 1 av 3 sliter med å skape balanse mellom jobb og fritid.

For en av tre av oss går jobben går utover privatlivet

Lærere og ledere er blant dem som i størst grad «tar med seg jobben hjem».

Publisert Sist oppdatert

Tall fra Statistisk sentralbyrås Levekårsundersøkelsen om arbeidsmiljø 2022 viser at 31 prosent av sysselsatte rapporterer at de opplever at jobben tar så mye tid eller energi at det går utover privatlivet. 23 prosent opplever at det forventes at man skal være tilgjengelig for jobbhenvendelser i fritiden, skriver Statistisk sentralbyrå i formiddag.

35 prosent blant kvinner opplever at jobben går utover privatlivet, mot 28 prosent blant menn. Samtidig ser vi at en høyere andel menn enn kvinner, 27 mot 19 prosent, opplever at det forventes at de skal være tilgjengelig for jobbhenvendelser i fritiden.

– Kjønnsforskjellen i andelen som opplever at jobben går utover privatlivet og i andelen som svarer at det forventes at de er tilgjengelige i fritiden kan tenkes å henge sammen med at menn er overrepresentert i yrker der mange opplever at det forventes at man er tilgjengelig utenom arbeidstid, som ledere, jordbrukere og sikkerhetsarbeidere, mens kvinner er overrepresentert i yrker som mange opplever at går utover privatlivet, som i medisinske yrker, pleie- og omsorgsyrker og i undervisningsyrker, sier Ingrid Haugland, førstekonsulent i Statistisk Sentralbyrå.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS