Unio og Akademikerne arrangerer streikemarkering foran Stortinget i Oslo i løpet av streiken. Sverresdatter Larsen vil holde holde appeller.

– Gamle sår rives opp, streiken vil gi varige konsekvenser for partssamarbeidet i staten

Krisestemningen og det høye konfliktnivået blant partene etter streiken i staten, er ikke uttrykk for noe nytt, mener Fafo-forsker. Det vi ser er mer at gamle sår rives opp på nytt.

Publisert Sist oppdatert

LO-sjefen raser og kaller de streikende i Akademikerne og Unio for «usolidariske». Unio-sjefen stoler ikke på Rikslønnsnemda og vi at Stortinget skal opprette en «nøytral nemnd». Det vakre trepartssamarbeidet i norsk arbeidsliv virker å være i krise. Eller?

 Arbeidslivsforsker i Fafo, Kristine Nergaard, har i mange år jobbet og forsket på arbeidslivsorganisasjoner og konflikter. Hun er ikke med på at situasjonen verken er unik eller ny.

– Jeg tror nok vi så tilsvarende konfliktnivå i offentlig sektor på slutten av 1980-tallet og gjennom hele 1990-tallet, sier Nergaard til Dagens Perspektiv.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS