Arbeidsliv

Gravide kvinner blir diskriminert i arbeidslivet, ifølge LO.

Gravide mister jobben

Mange kvinner opplever at de ikke får forlenget sine midlertidige stillinger. Dette skjer etter at de har blitt gravide eller planlegger å ta ut foreldrepermisjon.

Publisert Sist oppdatert

En ny undersøkelse fra Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) viser at én av fem ikke får forlenget sin midlertidige jobb på grunn av graviditet eller planlagt foreldrepermisjon. Også andre former for diskriminering rammer kvinner i midlertidige stillinger hardere enn fast ansatte. 20 prosent av kvinnene i midlertidige stillinger har opplevd å få spørsmål på jobbintervju om planer om å få barn, skriver LO.

Spesialrådgiver i LO, Synnøve Konglevoll, påpeker at det viktigste argumentet for regjeringens forslag om å øke adgangen til midlertidige ansettelser er at det skal bli flere som får anledning til å prøve seg på arbeidsmarkedet, og at vi også kan oppleve en økning i antall faste jobber.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS