Arbeidsliv

Gullkantede betingelser for ansatte i styrer

Hva er en rimelig lønn for ansattevalgte styrerepresentanter, og er ikke vervet en del av jobben deres? Nå avdekkes gullkantede avtaler for ansatte i styrer.

Publisert Sist oppdatert

Disse spørsmålene har fått ny aktualitet etter at it-selskapet Evry nylig vedtok 100.000 kroner i ekstra kompensasjon til ansatterepresentanter i styret. Det ble avdekket at representantene i Evry, Ingrid Lund, Eirik Bornø, Jan Dahlström og Ola Hugo Jordøy fikk dette lønnshoppet. Med lignende tillitsverv lagt til, kan derfor Bornø og Lund motta 463.000 kroner årlig for styreverv. I tillegg kommer normal årslønn på mellom 700 og 800.000 kroner.

Etter at Finansavisen rapporterte om dette uttalte Evry at det hele var en feil, og lovte å rette opp den friske lønnsøkningen. Likevel ble lønnsøkningen på 100.000 kroner vedtatt på generalforsamlingen.

Evry har nylig vært igjennom tunge nedbemanningsprosesser, der 20 prosent av selskapets 10.100 ansatte har mistet jobben. Nye nedbemanningsrunder står dessuten for døren. Bonuser og lønnsøkninger til både styremedlemmer og ansatterepresentanter kunne virke underlig i denne konteksten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS