Arbeidsliv

Den aktuelle ansatte ønsker av særlige grunner å få mest mulig tid med barna sine fra de er ferdige i barnehagen og frem til de skal legge seg.

Har arbeidstaker rett til avtale om nattarbeid?

DP-juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: En ansatt hos oss har henvendt seg til meg som leder og spurt om hun kan få lov til å dra tidlig fra jobb, og i stedet jobbe resten av timene sent på kvelden.

Den aktuelle ansatte ønsker av særlige grunner å få mest mulig tid med barna sine fra de er ferdige i barnehagen og frem til de skal legge seg. Dette betyr at noen av de resterende timene må tas igjen etter klokken 21:00. Er dette problematisk for oss som arbeidsgiver?

Svar: Lovens utgangspunkt er at arbeid etter klokken 21:00 er «nattarbeid», jf. arbeidsmiljøloven § 10-11 (1), og at nattarbeid ikke er tillatt med mindre «arbeidets art gjør det nødvendig», jf. § 10-11 (2). En ny bestemmelse i § 10-11 (3) gir imidlertid arbeidsgiver og arbeidstaker adgang til å inngå skriftlig avtale om at arbeid kan utføres mellom klokken 21:00 og 23:00.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS