Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

Har jeg rett på ferie som nyansatt?

Juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg har nylig fått meg jobb i et attraktiv selskap, og jeg skal starte senere i 2021. Til tross for ny jobb har jeg veldig lyst til å reise når anledningen igjen byr seg, og jeg lurer derfor på hvilke ferierettigheter jeg ha vil ha resten av året.

Svar: Du er ikke helt tydelig på når du skal tiltre den nye stillingen din og heller ikke om du er i arbeid nå. Dette er av sentralt betydning.

Retten til å avvikle full ferie beror nemlig på tiltredelsestidspunktet. I ferieloven § 5 tredje ledd fremgår det at arbeidstakere som tiltrer senest 30. september har rett på full ferietid. Dette er imidlertid betinget av at du ikke har avviklet ferien hos en annen arbeidsgiver – retten til ferie vil i så fall avkortes i henhold til dette. Dersom du derimot tiltrer den nye stillingen etter 30. september vil din rett ferie være begrenset til seks virkedager i 2021.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS