Arbeidsliv

Arbeids- og sosialminister Hauglies forslag til endringer i arbeidsmiljøloven får blandet mottakelse i fagbevegelsen.

Hele fagbevegelsen er uenig med regjeringen, men ingen er helt enige med hverandre

Hvem sa at fagbevegelsen trakk i én retning? Forslag til endringer i arbeidsmiljøloven skaper splid.

Publisert Sist oppdatert

Faste ansettelser skal være hovedregelen, og forutsigbarhet er viktig. Det er alle enige om. Dermed er alle de store hovedsammenslutningene på arbeidstakersiden også enige med formålet for regjeringens foreslåtte endringer i arbeidsmiljøloven; å stoppe en utvikling der stadig flere arbeidstakere ikke har forutsigbarhet for arbeid.

Allerede i januar forslo Anniken Hauglie omfattende lovendringer, som til stor forbauselse kunne se ut som noe tatt rett ut av LO-håndboka for et anstendig arbeidsliv.

Men når forslagene ble ført i pennen fikk pipen en annen lyd. LO mente forslagene til regjeringen ikke ville begrense den utskjelte ansettelsesformen «fast ansettelse uten garantilønn», men legge til rette for at bemanningsforetakene i større grad kunne benytte seg av midlertidighet og dermed fortsette å tilby uforutsigbarhet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS