Arbeidsliv

TRYGT ARBEIDSMILJØ: – Vi bør være mer opptatt av hvordan vi kan sikre et godt og trygt arbeidsmiljø enn å tvinge syke mennesker tilbake i jobb, mener YS-leder Jorunn Berland.

Helsa er viktigste årsak til at vi ikke jobber

Nær en halv million personer sto utenfor arbeidslivet ved årsskiftet. Dårlig helse er den viktigste årsaken, viser YS Arbeidslivsbarometer for 2018.

Publisert Sist oppdatert

Helseproblemer er den vanligste årsaken til at nordmenn ikke er i jobb, eller må slutte å jobbe. Det viser YS Arbeidslivsbarometer for 2018, som offentligjøres i sin helhet under Arendalsuka, tirsdag 14. august.

Arbeidslivsbarometeret er en omfattende, årlig undersøkelse av tilstanden i arbeidslivet. Undersøkelsen gjennomføres i samarbeid mellom YS og Arbeidsforskningsinstituttet (AFI).

Så mange som 85 prosent av de som er i arbeidsfør alder, men som ikke er i jobb, oppgir dårlig helse som begrunnelse. Dårlig helse er også den viktigste årsaken til at folk frykter å falle ut av arbeidslivet, viser årets undersøkelse.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS