Arbeidsliv

På jordens dag 22. april viste demonstranter i Washington tydelig hvor de mener innsatsen må legges for å oppnå en grønnere verden.

Her er de gode klimanyhetene

Jorda har mange alvorlige klimautfordringer, men historien har vist at innsats lykkes: Ozonlaget er reddet, vi har fått renere luft og vann – og flere ørner.

Publisert Sist oppdatert

Truende klimaendringer, enorm plastforurensning og en mulig sjette masseutryddelse av arter – alle er farer og problemer menneskeheten selv har skapt ved sine aktiviteter. Men menneskeheten har også vist at man klarer å rydde opp i problemer, som ozonlaget, smog og trusler mot noen dyrearter.

Nyhetsbyrået AP har spurt en rekke miljøforskere om å trekke fram viktige seire i miljøkampen. Og de fastslår at det finnes håp: Gjennom samarbeid kan vi få til viktige endringer.

– VI kan være flinke til å rydde opp i rotet vi selv har skapt dersom vi går inn for det, fastslår bærekraftsforsker Sheril Kirshenbaum ved Michigan State University.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS