Arbeidsliv

Statens personaldirektør Gisle Norheim forteller at det er opp til den enkelte virksomhet å avklare bruken og omfanget av hjemmekontor.

Hjemmekontor to dager i uka er den nye normalen i staten

Mer enn halvparten av de over 176.000 ansatte i staten kan jobbe inntil to dager i uka på hjemmekontor.

Publisert Sist oppdatert
I rapporten er dette noen av konklusjonene:

Tallene framkommer i Statens arbeidsgiverbarometer, resultatet av en spørreundersøkelse som er utført to ganger årlig siden 2020. Målet med undersøkelsen er å legge til rette for en kunnskapsbasert utvikling av arbeidsgiverpolitikken i staten. Den siste undersøkelsen er gjennomført i november og desember 2022, der 114 av 192 forespurte HR-ledere i statlige virksomheter har svart.

Dykker vi ned i tallene, viser barometeret at hele 2 av 3 i statlige i virksomheter med 50-149 årsverk bruker hjemmekontor inntil to dager i uka.

Undersøkelsen forteller også at 9 av 10 statlige virksomheter har gitt medarbeiderne mer fleksibilitet til å jobbe hjemmefra, sammenliknet med perioden før koronapandemien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS