Arbeidsliv

Minister for forskning og høyere utdanning Iselin Nybø presenterte den reviderte langtidsplanen for forskning og høyere utdanning på Universitetet i Oslo.

– Høyere utdanning i skyggen av kunnskaps-Norge

Norsk studentorganisasjon savner konkrete tiltak for bedre kobling mellom forskning og høyere utdanning i langtidsplanen som statsråd Iselin Nybø la frem i går.

Publisert Sist oppdatert

Langtidsplanen som ble lagt frem i går presenterer en oppdatering av satsningsområdene for forskning og høyere utdanning fremover. Satsningene på høyere utdanning i denne stortingsmeldingen er på 250 millioner kroner.

– Vi savner mer håndfaste satsinger på kvalitet i høyere utdanning. Sammenlignet med resten av satsingene i langtidsplanen får høyere utdanning 1 milliard kroner mindre enn det vi ser av satsing på forskning- og utvikling og teknologi. Høyere utdanning er fortsatt plassert i skyggen i kunnskaps-Norge, sier leder av NSO Håkon R. Mikalsen i en pressemelding.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS