Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

Hva skjer når tariff­avtalen ­utløper?

Juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg jobber som selger på en middels stor arbeidsplass. Arbeidsplassen består av flere ulike grupper ansatte, og selgergruppen som jeg er en del av, har inngått en lokal tariffavtale som gjelder mellom selgergruppen og arbeidsgiver. Denne tariffavtalen har bl.a. noen særlige regler om lønn (provisjonsordninger) og noen avvikende regler om arbeidstid og lignende.

For litt siden gikk jeg igjennom tariffavtalen, mest bare for min egen del for å friske opp hvilke regler den faktisk inneholdt. Da så jeg, nederst i avtalen, at det står at tariffavtalen «utløper 31.12.2020», som vil si at den nå i januar 2021 har utløpt.

Hvilken betydning får dette for meg og de andre selgerne? Betyr dette f.eks. at provisjonsordningene våre faller bort, og vil vi nå på grunn av dette kun måtte forholde oss til det som følger av loven og våre egne arbeidskontrakter?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS