Arbeidsliv

Vi skal bruke undersøkelsene for å sikre at kirken skal være et trygt og inkluderende arbeidssted for alle, sier kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum.

Hver femte LHBT-ansatte i kirken har opplevd diskriminering

Flertallet av ansatte i Den norske kirke er positive til likekjønnet samliv, men mange LHBT-ansatte har opplevd diskriminering, viser en ny undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Rapporten, som er bestilt av Kirkerådet, kartlegger blant annet arbeidsforholdene for ansatte i Den norske kirke (DNK) med LHBT-identitet.

Der kommer det fram at én av fem LHBT-ansatte i Den norske kirke har opplevd diskriminering, skriver Vårt Land. I tillegg har én av ti svart «vet ikke».

Den viser også at bare halvparten av de ansatte i Den norske kirke med LHBT-identitet har fortalt om det til sin nærmeste leder, og at nær en av fire ikke er åpne om sin seksuelle identitet på arbeidsplassen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS