Arbeidsliv

Livet i samfunnet har åpnet gradvis opp igjen i januar, her fra 14. januar da første runde med lettelser ble varslet. Nå åpner trolig enda mer opp, men da vil også sykefraværet stige.

I verste fall må 1 av 5 bli hjemme fra jobb hvis smitten får herje fritt

Sykdomstoppen som følge av at smitten slippes løs i samfunnet, kan i verste fall føre til at opp mot 20 prosent av arbeidsstyrken blir hjemme på det meste.

Publisert Sist oppdatert

Folkehelseinstituttet understreker at det er usikre tall som ligger bak anslagene, og at dette dreier seg om et verste fall-scenario.

Arbeidsgiverorganisasjonene NHO og Virke sier det er knyttet stor spenning til hvordan sykefraværet faktisk vil bli. Det er stor uro i bedriftene knyttet til bemanningssituasjonen.

– Våre bedrifter har lang og god erfaring med å finne gode løsninger. Det som er viktig, er at de nå forbereder seg på at smittetoppen ligger foran oss og legger gode planer for å opprettholde mest mulig normal drift, sier direktør for arbeidsliv i NHO, Nina Melsom, til NTB.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS