Arbeidsliv

Ved Aibel Haugesund 627 ansatte bli tatt ut i streik fredag dersom Fellesforbundet og Norsk Industri ikke kommer til enighet i tvungen mekling hos Riksmekleren.

Industrien langs vestlandskysten kan bli hardt rammet av streik

Bedrifter i Stavanger, Haugesund, på Stord og lenger nord langs kysten av Vestlandet er blant dem som blir hardest rammet dersom det blir streik i industrien.

Publisert Sist oppdatert

Blir det ikke enighet mellom Fellesforbundet og Norsk Industri innen fristen ved midnatt natt til fredag, tas rundt 27.600 ansatte i industrien ut i streik. Mange av disse jobber i bedrifter på Vestlandet.

I industrikommunen Stord, som har i underkant av 19.000 innbyggere, er det varslet uttak ved 14 bedrifter, og til sammen kan 1.390 ansatte bli tatt ut i streik. Det er ved bedriftene Aker Solutions (580), Ventor Energi (204), SEC (198) og Yabimo (166) at flest kan bli tatt ut.

Kommunikasjonssjef Odd Naustdal ved Aker Solutions Stord skriver i en tekstmelding til NTB at de følger utviklingen og håper at partene kommer til enighet innen fristen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS