Arbeidsliv

LETTERE FOR KVINNER: Jobbsøkere med innvandrerbakgrunn innkalles sjeldnere til intervju enn svensker, men kvinner opplever mindre diskriminering enn menn, viser svensk undersøkelse.

Innvandrermenn mer utsatt for diskriminering

Svenskfødte søkere til restaurantjobber har fire ganger så stor sjanse til å bli innkalt til intervju som jobbsøkere fra Somalia. Menn med innvandrerbakgrunn er mer utsatt for diskriminering enn kvinner, viser svensk undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Innvandrere fra land utenfor Europa innkalles sjeldnere til jobbintervju i kafé- og restaurantbransjen enn jobbsøkere født i Sverige. Omfanget av diskriminering varierer etter landbakgrunn, og det er forskjell mellom menn og kvinner, viser en svensk undersøkelse.

For å undersøke omfanget av etnisk diskriminering, har forskere sendt 1 500 fiktive jobbsøknader til utlyste stillinger i restauranter og kafeer i Sveriges sju største byer. Søkerne var født i Somalia, Polen, Irak og Sverige.

Vanskeligst for somaliere

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS