Arbeidsliv

JOBBER MER MER JOBBENDE PARTNER: Sysselsettingsandelen blant innvandrermødre er høyest i familier der partneren også er i arbeid.

Innvandrermødre jobber mer når mannen også er i arbeid

Sysselsettingsandelen blant innvandrermødre er høyest i familier der partneren også er i arbeid, viser en ny studie fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Publisert Sist oppdatert

Andelen i arbeid er generelt lavere blant innvandrere enn for majoritetsbefolkningen, og det gjelder særlig for innvandrerkvinner. Men SSB har nå undersøkt hvilke andre faktorer som kan forklare variasjonene i sysselsetting hos innvandrere.

I analysen finner de at i familier der far var i arbeid, var også sysselsettingsandelen blant innvandrermødrene størst. I 2018 var 72 prosent av disse mødrene sysselsatt. Det er betydelig høyere en for gruppen som helhet.

Analysen ser på innvandrerkvinner i alderen 20–54 år med hjemmeboende barn under 18 år og sammenligner tilknytning til arbeid og ytelser blant innvandrermødre med mødrene i majoritetsbefolkningen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS