Arbeidsliv

Den britiske forfatteren James Bloodworth på Fagforbundets og NTLs konferanse om svart økonomi og arbeidsmarkedskriminalitet i Oslo onsdag. Han har skrevet boken Innleid og underbetalt som er en personlig beretning om hverdagen som arbeider, blant annet hos Amazon og den private velferdsbransjen.

Jobbet skjult i Amazon og helseomsorgen, advarer Norge mot britiske tilstander i arbeidslivet

Etter å ha kjent forholdene i det nye arbeidslivet på kroppen, advarer forfatter James Bloodworth Norge mot utviklingen i Storbritannia de siste 40 år.

Publisert Sist oppdatert

Bloodworth gikk undercover og tok jobb i blant annet Amazon. I boka «Innleid og underbetalt – undercover i et arbeidsliv uten rettigheter» karakteriserer han jobben i Amazon som et fire uker langt fengselsopphold og avslører arbeidsforhold som ikke ligner noe vi er vant til her i til lands.

Nå advarer journalisten og forfatteren mot svekkelse av arbeidstakernes lovvern, nedbygging av fagforeningene og en stadig individualisering av arbeidslivet – slik han har opplevd i hjemlandet Storbritannia siden Margaret Thatcher kom til makten for 40 år siden.

– I dag er det en betydelig skjevhet i favør av arbeidsgiverne. Jeg er usikker på hvordan forholdene er her i Norge, men det som er blitt gjort i Storbritannia, er en lærepenge om hva man ikke skal gjøre, sa Bloodworth da han onsdag talte under Svart økonomi-konferansen, som arrangeres av Norsk Tjenestemannslag og Fagforbundet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS