Arbeidsliv

MINDRE INNLEIE: Ved nyttår trådte nye regler for innleie i kraft. Siden den gang, har det skjedd en kraftig nedgang av innleid arbeidskraft ifølge nye tall fra NHO Service og Handel. Illustrasjonsfoto.

Kraftig fall i bruk av innleie i byggebransjen

Innleie av personell til bygg og anlegge faller kraftig i 3. kvartal. Det viser statistikk fra NHO Service og Handel som legges frem mandag.

Publisert Sist oppdatert

Ved nyttår trådte nye regler for innleie i kraft. Siden den gang, har det skjedd en kraftig nedgang av innleid arbeidskraft ifølge nye tall fra NHO Service og Handel.

Statistikken viser at det i 3. kvartal ble leid inn 15 prosent færre arbeidstimer til bygg, enn på samme tid i fjor. I Oslo faller markedet for innleie med hele 23 prosent sammenlignet med for ett år siden.

Administrerende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecile Kaltenborn, setter nedgangen i sammenheng med de nye reglene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS