Arbeidsliv

Det har vært tosifret nedgang i antall innleide arbeidstakere siden andre kvartal 2019.

Kraftig nedgang i etterspørselen etter innleid arbeidskraft etter innstramminger i 2019

Innstramminger i loven og og covid-19 har ført til en kraftig nedgang i etterspørselen etter innleide håndverkere. Adecco frykter at utenlandske entreprenører vil erstatte de norske.

Publisert Sist oppdatert

I 2019 trådte de nye reglene i Arbeidsmiljøloven for innleie i kraft. Endringen gjorde det blant annet forbudt med såkalte nulltimerskontrakter i alle bransjer. Det vil si avtaler der ansatte i bemanningsbyråer står uten lønn mellom oppdrag. I tillegg er det bare bedrifter som er bundet av en tariffavtale som får lov å leie inn arbeidskraft.

Disse reglene hadde ifølge Direktør for bygg- og anlegg i Adecco, Erling Kornkveen, lite virkning frem til andre kvartal samme året. Etter det har bemanningsbyrået sett en kraftig nedgang i etterspørselen etter innleid arbeidskraft. De siste ni månedene har denne trenden blitt ytterligere forsterket av pandemien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS