Arbeidsliv

Den statlige arbeidsgiveren lurer på om det er mulig å avslutte et vikariat før avtalt tid for å unngå å måtte ansette fast. 'Nei', er juristenes nokså kontante svar.

Krav på fast ansettelse i staten

Kinking problem for den statlige arbeidsgiveren. Etter statsansatteloven skal en som har gått i vikarer og midlertidige stillinger i tre år ansettes fast. Denne sjefen lurer på hvordan hen kan unngå akkurat det.

Publisert Sist oppdatert

­Spørsmål: Vi er et statlig arbeidsplass, og hos oss har en arbeidstaker vært midlertidig ansatt i flere omganger. Nå nærmer vi oss den normale treårsgrensen, som normalt innebærer rett til fast ansettelse for den ansatte, og vi lurer på hvilke muligheter vi har.

Litt informasjon om den spesifikke saken: Den det gjelder hadde først en utdanningsstilling i to år, var dermed vikar for en fast ansatt i et halvt år, og jobber i dag med arbeid av midlertidig karakter. Sistnevnte ansettelsesforhold skal i utgangspunktet vare i ett år. Kort tid før gjeldende midlertidige arbeidsavtale utløper, vil vedkommende ha vært ansatt hos oss i tre år.

Inngår utdanningsstillingen i beregningen av treårsgrensen, og kan vi avslutte gjeldende arbeidsforhold like før grensen er nådd for å unngå fast ansettelse?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS