Arbeidsliv

EFFEKTIVISERINGSPRESS: Lederen for utvalget som gransket trygdeskandalen, Finn Arnesen (i midten) var skarp i sin kritikk da han lanserte utvalgets rapport på en pressekonferansen der bl.a. arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (t.h.) og Nav-direktør Hans Christian Holte var til stede. Men utvalget får kritikk for ikke å ha sett på betydningen av press mot effektivisering i staten og budsjettkutt i Nav.

Kritikk av ostehøvelkutt og ensidig kamp mot trygdeksport

Kampen mot trygdeeksport og budsjettkutt i Nav bidro til at feilpraktiseringen av EØS-regelverket ikke ble oppdaget, mener arbeidstaker- og interesseorganisasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Kritikken var knusende da utvalget som gransket var oppnevnt for å granske trygdeskandalen, la fram sin rapport begynnelsen av august.

Rapporten «Blindsonen» dokumenterte hvordan både Nav, Arbeids- og sosialdepartementet, påtalemyndighet, domstoler og det akademiske miljøet hadde sviktet da feiltolking av EØS-reglene førte til at mange feilaktig ble dømt for trygdesvindel og at tusenvis fikk urettmessige krav om å betale tilbake penger de hadde mottatt fra Nav.

– Våre undersøkelser viser at det ikke er mange som har noe særlig å være stolte av i denne saken, sa lederen av granskingsutvalget, jussprofessor Finn Arnesen, til NTB.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS