Arbeidsliv

KS vil ha ro til forhandlinger

KS-leder Gunn Marit Helgesen har hisset på seg lærere så vel som politikere og fagforeninger. Hun føler seg misforstått, og vil nå ha ro til forhandlingene med lærernes organisasjoner.

Publisert Sist oppdatert

En bitter konflikt om lærernes arbeidstid har eskalert, og presset øker nå på Kommunenes Sentralforbund (KS), som har foreslått en ny avtale, skriver Klassekampen.

En rekke politiske partier har gått hardt ut mot KS sitt forslag, som innebærer at lærernes arbeidstid skal avgjøres etter drøftinger ved hver enkelt skole.

Lærerne liker ikke den delen av forslaget som omhandler lærernes samlede arbeidstid. Ifølge forslaget skal denne kunne fordeles på inntil 45 uker i året, mot dagens 39 uker. Det vil føre til at lærerne er mer på skolen mens elevene har ferie, mener lærerne.

KS-leder Gunn Marit Helgesen mener seg feiltolket, og at detaljene om arbeidstid uansett må bestemmes av hver enkelt skole.

– Hva som er riktig arbeidstid må den enkelt skoleledelsen finne ut av. I tilbudet står det «inntil 45 uker», og dette er først og fremst et forhandlingsutspill fra vår side. Vi i KS har ikke stilt noe krav om at lærere over hele landet skal jobbe i 45 uiker i året, sier Helgesen til Klassekampen.

Helgelsen mener at bedre ledelse gir bedre lærere og en bedre skole.

– Derfor må lederne på hver enkelt skole få rom til å lede ved å diskutere seg frem til avgjørelser om arbeidstid, og hvordan ressursene skal brukes best lokalt, sier hun til avisen.

Powered by Labrador CMS