Arbeidsliv

Flere politifolk har blitt ansatt i staten, noe som var et av satsningsområdene til regjeringen.

Lavere ansettelsevekst i statsforvaltningen enn i samfunnet

Ferske tall viser en vekst på 0,5 prosent i antall ansatte i statsforvaltningen fra 2018 til 2019. Sysselsettingsveksten i hele samfunnet var 0,9 prosent i samme periode.

Publisert Sist oppdatert

– Veksten i sentralforvaltningen er betydelig lavere nå enn under forrige regjering og viser at vi har klart å bremse veksten, sier Nikolai Astrup, kommunal- og moderniseringsminister (H).

En ny rapport fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) viser at antall ansatte i statsforvaltningen økte med 853 ansatte fra 2018 til 2019. Det er en vekst på 0,5 prosent.

Sysselsettingsveksten i hele samfunnet var 0,9 prosent i samme periode. Det betyr at regjeringens mål i Granavolden-plattformen om at veksten i antall ansatte i statsforvaltningen skal være lavere enn den generelle sysselsettingsveksten, er oppfylt, skriver regjeringen i en melding.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS