Arbeidsliv

– Når folk bruker mer tid på nett må bevegelsen også være der, sier Raymond Johansen.

– LO må fornye seg

APs partisekretær, Raymond Johansen, advarer mot at LO kan bli for sidrumpa.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er midt inne i en revolusjon og vi må henge med, sa Johansen på LO Stats kartellkonferanse på Gol mandag ettermiddag. Det skriver VG.

Johansen mener at LO må evne å fornye og modernisere organisasjonen sin, siden vi jobber på en annen måte enn før. Mange av de store arbeidsplassene er borte. Folk jobber mer fleksibelt. Hjemmekontor er blitt vanlig for mange.

Derfor maner han til teknisk nytenkning:

– Sosiale medier, mobiltelefon og digitale plattformer er en integrert del av dagliglivet. Det er slutt på enveisinformasjon. Folkebevegelser må være der folk er – og folk er andre steder enn de tradisjonelt var før. Når folk bruker mer tid på nett må bevegelsen også være der. Ta det like alvorlig som når vi gjennomfører arbeidsplassbesøk. For folk har i ti år brukt nettbank. De handler sko, klær og matvarer på nett. De søker informasjon og utveksler informasjon med andre som er opptatt av det samme som dem. Dette er hverdagen. Da må det også være hverdagen for oss, sa han.

Johansen mener det er viktig å innrømme at både Arbeiderpartiet og fagbevegelsen noen ganger kan bli sett på som litt gammelmodig, på godt og vondt, og utfordret LO til å gjøre teknologi-revolusjonen til sitt store organisasjonsprosjekt.

Kommunikasjonen mellom folk har endret seg i løpet av få år, og LO bør utvikles mer i takt med hvordan folk kommuniserer, påpekte Johansen på LO Stats kartellkonferanse.

Powered by Labrador CMS