Arbeidsliv

René-Charles Gustavsen og de kabinansatte i Norwegian demonstrerte i høst utenfor Stortinget for en rednings­pakke til selskapet.

Lønnsfrys for Norwegian-ansatte – fagforeninger reagerer på lederbonus

Fagforeningene i flyselskapet Norwegian trodde ikke det kunne være sant da de fikk høre om millionbonusene til ledelsen.

Publisert Sist oppdatert

– Vår første reaksjon var at dette ikke kunne være sant, sier René-Charles Gustavsen, leder i Norwegian kabinforening, til Klassekampen.

I forrige uke kom det fram at toppledelsen i Norwegian har fått utbetalt 30,3 millioner kroner i bonus. Dette skjer etter at Norwegian har gått gjennom en turbulent restruktureringsprosess hvor blant annet selskapets piloter og kabinansatte har gått med på en avtale hvor de har lønnsfrys fram til ut 2022.

– Vi har kommet med våre klare forventninger til ledelsen, og så deler de ut bonuser slik. Det er usolidarisk når vi har stått og fremdeles står i de tøffe tidene som vi gjør nå, sier Gustavsen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS