Arbeidsliv

Med preventiv bruk menes det at koronasertifikat vurderes som et selvstendig tiltak, og ikke for å gi lettelser fra eksisterende smittevernrestriksjoner.

Løpet er kjørt for innenlands koronasertifikat

Etter omikronvariantens fremvekst er det ikke lenger noe poeng å innføre innenlands koronasertifikat i Norge, mener professor i sosialmedisin Steinar Westin.

Publisert Sist oppdatert

Koronapass har allerede vært i bruk i en rekke europeiske land, og regjeringen kunngjorde torsdag forrige uke at de hadde bedt fagmyndighetene om å vurdere dette også i Norge.

Westin sier til Dagbladet at han ikke ser poenget med å gjøre dette nå.

– Jeg synes at innenlandsbruk av koronapass i Norge er en dårlig idé. Først og fremst vil det medføre diskriminering, som jeg er veldig lite glad i. Jeg tenker at man i Norge fortsatt bør behandle hverandre mest mulig likt, og uvaksinerte skal også behandles pent. For det andre er omikronvarianten svært smittsom også blant vaksinerte personer, og man kan være smitteførende før man har blitt syk, sier han til avisen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS