Arbeidsliv

Per Olaf Lundteigen mener KrF bør stille seg bak venstresidens forslag om bemanningsbransjen - av hensyn til deres familiepolitikk.

Lundteigen glad for bemanningsbransjens opprustning

Har levert inn sine merknader. – Det handler først og fremst om politikk, ikke jus, sier Senterpartiets Per Olaf Lundteigen.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag skrev Dagens Perspektiv at bemanningsbransjen ruster til krig mot begrensninger med spesialister på EØS-jus.

Senterpartiets Per Olaf Lundteigen er saksordfører for venstresidens ulike forslag om forbud og begrensinger mot bransjen. Han leverte inn sine merknader natt til torsdag, og det vil komme flere i løpet av neste uke.

De inneholder flere juridiske betraktninger, får Dagens Perspektiv opplyst.

– Det er ikke snakk om rent få sider, her går vi grundig til verks, sier han.

Han ser frem til debatten de kommende ukene.

– Vi er glade for at bemanningsbransjen gjør seg klare til kamp, for det er viktig at denne saken belyses skikkelig. Dette betyr økt oppmerksomhet. Men bransjen må også være klar over at dette ikke handler om jus, først og fremst, men om politikk, sier Lundteigen.

Familiepolitikk

For å vippe det politiske overtaket på Stortinget, må KrF bli med. Så langt har de ikke uttalt seg om saken. Stortingsgruppa til vippepartiet skal diskutere saken i løpet av de kommende to ukene.

Lundteigen er ikke i tvil om hva han mener KrF bør gjøre.

– Er velorganisert arbeidsliv er en forutsetning for et godt familieliv, sier han.

Onsdag denne uken ble det kjent at det blir en ny politisk streik og markering mot bemanningsbransjen utenfor Stortinget. 6. mars vil bygningsarbeidere i Oslo-området markere sin misnøye, slik de også gjorde 15. november i fjor.

Powered by Labrador CMS