Arbeidsliv

Illustrasjon.

Midlertidig tilsetting som mellomleder

Dagens Perspektivs juristpanel svarer på lesernes spørsmål om arbeidsrett.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Vi er en bedrift i media-sektoren som har et ønske om å ta en av de fast ansatte i midlertidig funksjon som mellomleder over en periode. Denne stillingen er en fast stilling vi har hatt i flere år. Vi skal fortsatt ha en mellomlederposisjon i den rollen, når perioden til vedkommende er over. Når denne perioden er over, er det vår forutsetning at han går tilbake til sin vanlige, faste stilling. Det er en ikke uvesentlig forskjell i lønnsnivå på den faste stillingen og denne mellomlederposisjonen. Er det lovlig å foreta en slik midlertidig bestalling?

HR-medarbeider

Svar: Neppe. Arbeidsmiljøloven setter begrensninger for hvilke stillinger som kan besettes midlertidig. Er det primært en tidsbegrenset funksjon, kan midlertidighet forsvares. Samtidig skriver du at dette er en permanent funksjon i virksomheten. Da umuliggjør det midlertidig tilsetting. I enkelte bransjer i idrett og i kulturlivet, kan man på visse betingelser ansette personer midlertidig (f.eks. en fotballtrener). Bransjen media-virksomhet fanges nok ikke opp av dette. Da er det like greit å avtale fast tilsetting og ikke en ulovlig åremålsbestalling. Vi legger også vekt på at dette er en betydelig bedre lønnet jobb. Da må det vurderes opp mot reglene om midlertidig ansettelser helt generelt.

SBDL v/advokat Arvid R. Ødegård

#Spørjuristene

Advokat og partner Kari Bergeius Andersen og advokat og partner Arvid R. Ødegård i Advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund svarer på spørsmål om arbeidsrett. Med seg har de Elisabeth Dolva Sandøy, Maria Eek Stefansson og Marianne Gjerstad. Tjenesten er gratis.

Send dine spørsmål til redaksjonen, advokat Arvid Ødegård, eller advokat Kari Bergeius Andersen ved å klikke på navnene.

Les alle spørsmål og svar her!

Powered by Labrador CMS