Arbeidsliv

VIL TA TID: – Selv om mange permitterte vil komme i jobb igjen i løpet av kort tid, vil det i noen næringer ta lang tid før etterspørselen er på samme nivå som før koronapandemien, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Mot lysere tider på arbeidsmarkedet

Arbeidsmarkedet beveger seg raskere enn forventet mot normale tilstander, men det er økt risiko for at flere vil havne varig utenfor, ifølge prognose fra Nav.

Publisert Sist oppdatert

Situasjonen på arbeidsmarkedet har bedret seg tidligere enn forventet. Ledigheten har falt kraftig den siste tiden, og Nav venter at den positive utviklingen vil fortsette, viser en ny prognose for utviklingen på arbeidsmarkedet.

– Det ser lysere ut på arbeidsmarkedet nå enn det gjorde for bare noen måneder siden. Det betyr at vi raskere vil komme tilbake til mer normale tilstander, selv om det også er en del utfordringer i sikte, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Den siste måneden har ledigheten gått betydelig ned i takt med lettelser i smitteverntiltakene. Bare fra april til mai ble det 13.000 færre helt ledige ifølge sesongjusterte tall fra Nav. Antallet helt ledige har gått ytterligere ned i begynnelsen av juni.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS