Arbeidsliv

Nå kan du søke jobb rett fra Facebook

Facebook lanserer ny rekrutteringsfunksjon, som skal koble sammen arbeidsgivere og arbeidstakere der folk flest bruker mye tid – på Facebook.

Publisert Sist oppdatert

Facebook slutter seg til rekrutteringsmarkedet med sin nye Facebook Jobs-side. De formaliserer en funksjon som arbeidsgivere og arbeidstakere allerede bruker det sosiale nettverket til – rekruttering, og utfordrer med dette markedsposisjonen til LinkedIn.

Den nye funksjonen gjør det mulig for virksomheter å opprette stillingsannonser i Facebook, følge strømmen av søkere, og kommunisere med jobbsøkerne via Facebooks egen chat.

– Denne nye opplevelsen kommer til å hjelpe virksomheter å finne kvalifiserte mennesker der de allerede bruker mye tid – på Facebook, skriver selskapet i et blogginnlegg.

Stillingsannonsene kommer til å kunne vises i nyhetsstrømmen til Facebook-brukere, men er også søkbare gjennom den nyopprettede siden. Her kan man søke på spesifikke stillinger, bransje, og sortere etter by. I annonsen kan brukere fylle ut litt informasjon om seg selv, og søke direkte på jobben gjennom Facebook.

Utfordrer LinkedIn

Facebook går inn i konkurranse med den etablerte profesjonelle nettverk-siden LinkedIn, men har et mye bredere utgangspunkt.

LinkedIn har blitt en portal for meningsfylte jobber i det øvre sjiktet, og med det har LinkedIn oversett to store markedsmuligheter: ufaglært arbeidskraft og de som ikke aktivt leter etter jobb. Disse to gruppene vil Facebook nå med den nye funksjonen sin, skriver TechCrunch.

LinkedIns CV-press og omstendelige profiler kan skremme bort de som ser etter deltidsarbeid, arbeid uten spesielle kvalifikasjonskrav eller ikke aktivt er på leting etter ny jobb.

I tillegg har Facebook en mye større brukerbase, på 1,86 milliarder, mot LinkedIn sine 467 millioner, med brukere som også kommer tilbake flere ganger om dagen.

For mye deling

Men det er også i skillet mellom det profesjonelle og private livet den nye funksjonen kommer til å falle mellom to stoler, skriver nettstedet Quartz.

De fleste benytter Facebook til personlig bruk, og mange av profilene er derfor svært mangelfulle når det gjelder utdannings- og arbeidshistorikk. I tillegg deler mange mennesker også alt for mye informasjon. Når du søker via Facebook vil en arbeidsgiver potensielt kunne få tilgang på statusoppdateringer og bilder du kanskje burde unnlatt å vise i profesjonelle sammenhenger, skriver nettstedet.

Facebook Jobs ble lansert forrige onsdag, i første omgang i USA og Canada.

Powered by Labrador CMS