ARKITEKTUR

70 Nasjonalmuseet-ansatte har skrevet under på et opprop der de krever umiddelbar våpenhvile, at palestinsk kunst løftes fram, beskyttelse av palestinske kunstnere og boikott av israelske institusjoner. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Nasjonalmuseet i Oslo ble av arkitekturopprøret kåret til årets styggeste bygg i 2022. Flere masterstudenter ved NTNU har valgt å fordype seg i klassisk arkitektur. En av studentene prosjekterer et klassisk motforslag til Nasjonalmuseet.

Nå tegner studentene i arkitektur klassisk igjen

Det har ikke vært takhøyde for å tegne noe annet enn modernistisk arkitektur, sier studentene. NTNU er enig i kritikken. Nå har det snudd. Men universitetet er opptatt av noe helt annet.

Publisert Sist oppdatert

– Arkitekturopprøret har vunnet, sa Gaute Brochmann, arkitekt, redaktør i Arkitektur og kritiker i Morgenbladet, under et åpent møte i regi av Arkitekturforbundet og Fritt Ord for noen uker siden.

Nå ser det ut som Brochmann har rett når det gjelder studentene:

Flere arkitektstudenter ved NTNU har dette året levert diplomoppgaver i klassisk arkitektur. For noen år siden var dette uhørt, og det var kontroversielt å snakke om hva som er pent, ifølge dem.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS