Arbeidsliv

SOSIAL ENTREPRENØR: Den sosiale entreprenøren PitStop har fått anerkjennelse for sitt arbeid med å hindre ungt utenforskap, men har slitt med å sikre langsiktig finansiering av arbeidet. Nå varsler regjeringen at det skal satses mer på de sosiale entreprenørene.

Nå vil regjeringen satse på sosiale entreprenører

Regjeringen vil gi sosiale entreprenører og andre ideelle aktører en viktigere rolle i kampen mot utenforskap. – Dette er musikk i våre ører, sier daglig leder Torhild Stimo i Fontenehus Norge.

Publisert Sist oppdatert

I 2019 sto nesten 620.000 personer i alderen 18–66 år utenfor arbeid og utdanning. Det utgjør nesten én av fem i denne aldersgruppen.

Slike tall for utenforskap i Norge danner bakteppet for stortingsmeldingen «Ingen utenfor – En helhetlig politikk for å inkludere flere i arbeids- og samfunnsliv», som regjeringen la fram i forrige uke.

Meldingen lanserer en omfattende satsing på å bekjempe utenforskap. Det er en oppgave koronapandemien har gjort enda mer krevende enn før.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS