SPØR JURISTENE

Nye regler for når en arbeidskontrakt må foreligge, gjelder fra 1. juli i år.

Når må en arbeidsavtale foreligge?

Hen har vært i sin nye jobb i snart tre uker, og sitter igjen med et godt spørsmål: Når har jeg krav på å få arbeidsavtalen min? 

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg begynte i ny jobb for to og en halv uke siden, og har enda ikke fått arbeidsavtalen min. Da jeg fikk tilbud om jobben etter intervju, og på min første dag på jobb, nevnte lederen min de viktige bestemmelsene som arbeidstid og -sted, lønn, prøvetid og oppsigelse. Men jeg lurer på hvor lang tid jeg måte vente før jeg kan be om å få kontrakten?

Svar: Den klare hovedregelen er at den skriftlige arbeidsavtalen skal foreligge snarest mulig. Dersom arbeidsforholdet ditt har en varighet på mer enn én måned, skal den skriftlige arbeidsavtalen foreligge senest én måned etter arbeidsforholdets begynnelse. Dette følger av arbeidsmiljøloven § 14-5. Du bør derfor etterspørre arbeidsavtalen når det har gått én måned siden tiltredelse.

For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at denne regelen endres fra og med 1. juli 2024: Etter dette tidspunktet skal den skriftlige arbeidsavtalen foreligge senest syv dager etter at arbeidsforholdet begynte. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS