Arbeidsliv

MINDRE ATTRAKTIVE: Jobbsøkere som har hatt arbeidstrening i regi av Nav vurderes som mindre attraktive kandidater til utlyste stillinger enn deltagere som «bare» har vært arbeidsledige, fortalte Nova-forsker Christer Hyggen på Velferdkonferansen 2018.

Nav-praksis kan svekke jobbsjansene

Arbeidsgivere er mer skeptiske til unge som har vært i arbeidspraksis enn unge som bare har vært arbeidsledige, viser forskning som ble presentert på Velferdkonferansen 2018.

Publisert Sist oppdatert

187 000 mennesker var innom arbeidsmarkedstiltak i fjor, fortalte Nav-direktør Sigrun Vågeng på Velferdkonferansen 2018. Hensikten med tiltakene er å hjelpe folk som sliter med å få jobb på egen hånd, men det å gå på tiltak kan ha negative effekter.

Før Vågeng snakket til deltakerne på Velferdkonferansen, holdt forsker Christer Hyggen ved forskningsinstituttet Nova et innlegg om erfaringer med arbeidsmarkedstiltak i Nav.

Hyggen har deltatt i et stort forskningsprosjekt, der man har undersøkt arbeidsgiveres vilje til å ansette folk med hull i CV-en og med erfaring fra arbeidspraksis. Forskerne fant at arbeidsgivere er skeptiske til å ansette kandidater som har vært på arbeidsmarkedstiltak.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS