Arbeidsliv

Det er utenriksdepartementet som arbeider med å få EU-sanksjonene mot Russland inn i norske forskrifter.

NHO misfornøyd med regjeringens sanksjonsarbeid

UD opplyser at det trenger mellom to og tre uker på å innføre EU-sanksjonene mot Russland i norsk rett, ifølge NHO – som synes det tar for lang tid.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Dagens Næringsliv har Utenriksdepartementet (UD) i denne perioden droppet telefonkontakt med urolige bedrifter.

– Det holder ikke, sier viseadministrerende direktør Anniken Hauglie i NHO.

UD opplyser at de nå oppretter en telefontjeneste som næringslivet kan benytte seg av, i tillegg til at man kan ta kontakt på epost.

Departementet skal også arrangere et informasjonsmøte om tiltakene for næringslivet mandag 21. mars.

Statssekretær Eivind Vad Petersson (Ap) forklarer til avisen at sanksjonene som skal implementeres, er «de mest omfattende tiltakene noensinne på europeisk jord».

– Det er flere hundre sider med lovtekster som gjennomgås og vurderes, mer enn 60 sider oversettes til norsk og skal inn i norsk forskrift, skriver han til DN.

UD opplyser videre at dette er beslutninger som må behandles i statsråd.

– Videre må Stortingets utvidede utenriks- og forsvarskomité konsulteres før sanksjonsforskrifter vedtas når det er av en viss utenrikspolitisk eller nasjonal betydning. Dette er en sanksjonspakke som er svært omfattende og uten presedens. Det er derfor at det er viktig at vi følger våre konstitusjonelle bestemmelser og praksis, og at regelverket som vedtas er kontrollert og gjennomgått før det trer i kraft.

Powered by Labrador CMS