Arbeidsliv

Medlemsundersøkelsen for NHOs medlemsbedrifter for mars viser at norske bedrifter merker konsekvensene av krigen i Ukraina med høyere kostnader, høyere salgspriser, lavere aktivitet og dårligere inntjening.

Norske bedrifter merker konsekvensene av Ukraina-krigen

Ukraina-krigen gir høyere kostnader, høyere salgspriser, lavere aktivitet og dårligere inntjening blant norske bedrifter. Det viser NHOs medlemsundersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Det er spesielt bilbransjen som for mars rapporterer om den svakeste situasjonen. Det er nærliggende å koble dette til de forsterkede flaskehalsproblemene i verdikjedene i etterkant av Russlands invasjon av Ukraina, skriver NHO i en pressemelding.

Drøyt hver fjerde av medlemsbedriftene som har svart på undersøkelsen, rapporterer om lavere omsetning enn normalt. Dette er på linje med nivåene i fjor høst, før omikronbølgen slo til rundt juletider.

Bare 2 prosent oppgir at omsetningen er halvert sammenlignet med forventet normalomsetning. Dette er det laveste NHO har registrert siden pandemien kom til landet i 2020.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS