Arbeidsliv

Ap, SV og Rødt ønsker lovendringer etter dommen i Norwegian-saken onsdag.

Norwegian raser mot politikere som vil endre loven etter arbeidsgiver-dommen

Norwegian beskylder Ap for å stikke kjepper i hjulene for selskapet med sine krav om skjerpet lovgiving etter dommen i Høyesterett om arbeidsgiveransvar.

Publisert Sist oppdatert

– Vi registrerer at Arbeiderpartiet i sak etter sak stikker kjepper i hjulene for et globalt selskap med hovedkontor i Norge, et selskap som har skapt tusenvis av arbeidsplasser her hjemme de siste årene. Det synes vi er trist, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Arbeiderpartiet, Rødt og SV tar alle nå til orde for å skjerpe arbeidsmiljøloven, slik at arbeidsgiverbegrepet tar opp i seg nye måter å organisere store konserner på. Norwegian vant onsdag den langvarige rettskampen mot piloter og kabinansatte som krevde dom på at morselskapet, Norwegian Air Shuttle, er deres reelle arbeidsgiver – ikke de nyopprettede datterselskapene de er flyttet over til.

– Arbeidsmiljøloven må moderniseres for å unngå tilpasninger som svekker vern av arbeidstakere – samtidig som vi ivaretar arbeidsgivers mulighet til omstrukturering og ekspansjon, sier Parat-leder Vegard Einan.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS