Arbeidsliv

Finansminister Siv Jensen (Frp) bekreftet søndag at et nytt utvalg skal gjøre en oppdatert vurdering av det norske systemet for lønnsdannelse, i tråd med et ønske fra LO og NHO.

Nytt utvalg skal vurdere lønnsdannelsen

Regjeringen lytter til LO og NHO, som ber om en oppdatert vurdering av den norske lønnsdannelsen og utfordringer for økonomien.

Publisert Sist oppdatert

– De har henvendt seg til regjeringen med den forespørselen, og den kommer vi til å imøtekomme. Vi kommer til å sette ned et slikt utvalg i nær fremtid, sier finansminister Siv Jensen (Frp) til NTB søndag.

Hun vil foreløpig ikke si noe mer om utvalgets mandat, men utredningen vil etter alt å dømme bygge videre på Holden III-utvalgets rapport fra desember 2013.

Årsaken til at to av de viktigste aktørene i norsk arbeidsliv ser behov for en oppdatert gjennomgang, er blant annet nye utfordringer på arbeidsmarkedet knyttet til flyktningtilstrømningen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS